Klima2000, klímaszerelés és karbantartás javítása.

Klíma Katalógus:


lgHAmilton Digital
midea
toshibagree logogree logo

A klímaberendezés előnyei:

A klímaberendezések biztosítják az elviselhető szobahőmérsékletet, komolyabb berendezéseknél az automatikus párásítást és párátlanítást is, valamint a friss levegő cseréjéről is gondoskodnak. A technológia fejlettségének köszönhetően a beltéri egységek gyorsan és rendkívül halkan érik el a kívánt hőmérsékletet, ezért még a legmelegebb napokon is elfelejthetjük a forróság miatti nyugtalan éjszakákat.

A  berendezések további előnye, hogy a levegővel bejutó légszennyező anyagoktól is terhelt szervezetünket némiképp mentesíti a további káros anyagoktól úgy, hogy az integrált légtisztító-szűrő megtisztítja a levegőt a kellemetlen szagoktól, portól, koromrészecskéktől és a pollentől.

Hőségben a klímaberendezéssel lehűtött helyiségben kellemes,
felfrissítő tartózkodni. Megkönnyebbülhet szervezetünk, nem terheli
meg a nagy meleg szívünket és kedélyállapotunkra is jó hatással van.

A modern hőszivattyús inverteres klímák energiatakarékos fűtésre
adnak lehetőséget, melyek -20 , -25 C fokig is tudnak működni.
Tehát ha hűtésre felszereltetünk légkondícionálót a lakásunkba,
ezzel egyidejűleg egy energiatakarékos fűtési rendszert is kapunk,
amit nem kell külön kiépíteni. A klímával való fűtés ma már
legrosszabb esetben is négyszer annyi fűtési teljesítményt
eredményez, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt. A fűtésre
optimalizált klímák esetében még jobb a teljesítmény.

Karbantartási tudnivalók:

A berendezés rendszeres karbantartásával az élettartamát is megnövelhetjük, nem is beszélve a klíma időszakos felülvizsgálata nem csak egészségügyi, hanem műszaki okok miatt is indokolt.

A klímakészülék karbantartásának elhanyagolása komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában mert a klíma jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből a működése közben. Az elhanyagolt, nem szakszerűen és a kellő rendszerességgel tisztított  klíma beltéri egységek belső felületén, ventilátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium-, gomba-, penész-, stb. telepek, melyek a készülék elindításakor, működésekor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozók hadát, majd onnan szemünkbe, orrunkba tüdőnkbe jutva olyan légúti betegségek kialakulásának kockázatát növelik, mint az allergia, asztma, legionellózis .

A kültéri egység karbantartása a nagy mennyiségű lerakódott por miatt szükséges, ami rontja a klíma hatásfokát és jelentősen csökkenti az élettartamát is egyben. Egy idősebb készüléknél szükséges lehet a hűtőközeg pótlása, amivel megakadályozzuk, hogy a klíma rossz üzemi körülmények között működjön nem a megfelelő gáznyomással, folyamatosan túlterhelve a kompresszort és elégtelen teljesítményt leadva a hőcserélőn.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy egy klíma tartósan és egészségünk veszélyeztetése nélkül üzemeljen a készülék telepítője által javasolt időközönként végeztessük el a karbantartást,  szem előtt tartva a fent leírtakat.

Főoldal |Ár | KatalógusGaléria | Tudnivalók |Kapcsolat |
Site design by Kovács Norbert